Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Webbskojare i farten igen

Idag dök det upp tre “fakturor” i den fysiska brevlådan från samma företag som vill att jag skaffar webbhotell. Varje “faktura” är på 4 875 kronor och avser webbhotell i ett års tid. Det är givetvis rent skojeri men till skojaföretagets försvar kan man åtminstone säga att det framgår rätt tydligt att det rör sig om ett “erbjudande”. Det är alltså ingen riktig faktura som måste betalas utan “erbjudandet” förfaller ett visst datum om ingen betalning görs. Tyvärr missar nog många, speciellt större företag, detta och betalar av ren slentrian.

Det är ungefär samma system som de företag som besiktigar bilar använder när de skickar ut liknande “erbjudanden” om att besiktiga bilen ett visst datum och klockslag. Där rör det sig naturligtvis om betydligt mindre summor och det är väl inte heller att betrakta som skojeri på samma sätt som i dagens löjliga försök från webbföretaget.

För övrigt är ju priset rent absurt med 4 875 kronor per domän, dvs 14 625 kronorr per år för tre domäners webbhotell. För egen del anlitar jag av olika skäl flera webbhotell och det går att hitta utmärkt fungerande sådana med i ett fall upp till fem domäners hemsidor till en kostnad av 280 kronor per år. Jag använder själv ett sådant webbhotell till flera hemsidor och alla har fungerat utmärkt i snart tjugo års tid.

Del av tre “fakturor” som kom i brevlådan idag och det lär väl komma ett antal till de närmaste postudelningsdagarna då jag har flera .SE-domäner som inte var med denna gång. Noterar också på Svensk Handels hemsida att de har detta företag på Varningslistan och idag har kommit in massor av kommentarer från företagare som fått otaliga “fakturor” . Senast samma skojare var igång med liknande var för ett år sedan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>