Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Arbetsmarknadsnämnden

Efter ett kort internt gruppförmöte i söndags var det idag dags för digitalt möte i Arbetsmarknadsnämnden (AMN) i Karlskrona kommun. AMN kör fortfarande med helt digitala möten, vilket jag tycker till största delen är positivt, men tanken är att snart återgå till fysiska möten. Tydligen inte helt lätt att hitta lokaler till mötena då det är många nämnder och andra verksamheter inom kommunen som också behöver boka lokaler efter två år med mest digitala möten.

Skärmdump från kommunens “lånepadda” som alla ledamöter och ersättare har, så inga papper används längre. För egen del brukar jag läsa handlingarna på min egen stora dataskärm och följa mötet med kamera och mikrofon i “paddan”. Ovan ett exempel där tjänstekvinnan från kommunen delar även presentationen i “paddan”. Att vissa inte är med på bild i högermarginalen beror på att det tydligen tar för mycket kraft i programmet att visa alla på bild samtidigt. Dock är det så att alla förtroendevalda politiker ovillkorligen MÅSTE ha kameran igång under HELA mötet, annars kan sammanträdet bli ogiltigförklarat. Mikrofonen har alla normalt avstängd när man inte yttrar sig, men däremot är det OK för tjänstemännen att stänga av kameran, förutom när de talar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>