Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Svensk Metallkonst 2003

Denna bild har drygt 20 år på nacken och visar Svensk Metallkonst AB eller Saltö Utkik. Bilden är tagen i september 2003 och då hade ägaren Lars-Erik Asp två år tidigare lagt ned större delen av verksamheten. Han hade dock kvar viss tillverkning och försäljning fram till 2005 innan även denna verksamhet lades ned och Lars-Erik lämnade Karlskrona.

2 comments to Svensk Metallkonst 2003

 • Micke

  Kul att återse Saltö Utkik i sin forna glans.

  Vill minnas att det var lite liv om den där fastigheten när det begav sig. Bl.a att den skulle använts som bostad, trots att det inte var fastighetens egentliga syfte. Kommer även ihåg att det brukade stå en BMW 8-serie parkerad utanför, med en personlig reg-plåt. Kan tänka mig att det stack en del i vissas ögon.

  Om jag minns rätt så köptes formar och rättigheter upp av Mikael Blomqvist, men jag vet inte om det blev någon fortsatt tillverkning eller vad som hände.

 • Karlskronabloggen

  Det stämmer att det var så Micke. Jag skrev ett annat inlägg om Svensk Metallkonst för drygt sex år sedan där det står lite mer.

  https://karlskronabloggen.se/2018/01/23/svensk-metallkonst-ab/

  Jag minns också kontroverserna om boendet i byggnaden, men det var tydligen också problem med Lars-Eriks katter och även andra katter. Finns en lång artikel i Sydöstran med intervju om Lars-Erik.

  https://www.sydostran.se/karlskrona/svensk-metallkonst-laggs-ner-efter-40-ar/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>