Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

35 000 kronor för samlarbild

Alfabilder (mest fotboll) som fanns i tablettaskar 1949-1961 är ett populärt samlarområde, men rekordet måste nåtts igår när denna bild från 1958 på en ung Pelé såldes på Tradera för 34 833 kronor.

Man blir onekligen lite fundersam till detta sanslösa pris, speciellt med tanke på att bilden ser ut att vara i ganska dåligt skick och att köparen har noll omdömen på Tradera. Det är bara en budgivare efter 222 kronor som har någorlunda hyfsat med omdömen. I övrigt är det bara noll eller några få tidigare omdömen.

Fast det kan givetvis kanske vara internationella köpare som registrerat sig på Tradera just för denna bild. Det finns liknande exempel från en samlarbild i Hemmets Journal från 1960 på en ung Cassius Clay (senare Muhammad Ali) som går för ännu mer vettlösa priser internationellt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>