Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Karlskronafotografier 1940-2000”

Föreningen Gamla Carlscrona presenterade idag första advent sin årsbok för 2023 som heter “Karlskronafotografier 1940-2000 – En bild säger mer än tusen ord”. Boken innehåller 132 sidor med lika många bilder tagna av fotografen Gunnar Ekström (1912-2003). Bildtexterna är skrivna av föreningens redaktör Sten A. Petersson och boken är sammanställd av föreningens Bokgrupp. Det har varit uppehåll i bokutgivningarna sedan 2019, men föreningen räknar nu med att åter komma med dels en årsbok till jul och dels en mindre utgåva till Lövmarknaden varje år framöver.

Boken finns till att börja med att köpa via Föreningen Gamla Carlscrona, se mer information på deras hemsida www.fgc.nu eller ta kontakt via mejl till info@fgc.nu. Förmodligen blir det även försäljning enstaka dagar i Wachtmeister Galleria och det blir troligen även försäljning i Akademibokhandeln och på Blekinge Museum. Kolla föreningens hemsida för närmare information framöver.

2 comments to “Karlskronafotografier 1940-2000”

  • Micke

    Fick denna trevliga bok i julklapp. Såg även att du varit delaktig i framtagandet av den.

  • Karlskronabloggen

    Kul att du gillade boken och det blev en bra bok! Det stämmer att jag var med och sammanställde denna årsbok, vilket jag gjort lite då och då även tidigare. Det har varit uppehåll några år med årsböcker i Föreningen Gamla Carlscrona, men nu är tanken i den nybildade “Bokgruppen” att det åter ska komma en ny årsbok varje år till första advent. Dessutom ska det bli ett mindre häfte till Lövmarknaden varje år, vilket påbörjades med “Möllebacken” i år och tanken är att kommande häften blir i ungefär samma stil.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>