Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Affär i Fjärdsjömåla

Ett trevligt och rätt så udda gammalt vykort är detta från den lilla orten Fjärdsjömåla, nordost om Rödeby. Det är antagligen handlaren själv Nils Andersson som poserar utanför sin affär på detta ej postgångna vykort som troligen är från 1906-1910 någon gång.

4 comments to Affär i Fjärdsjömåla

 • Bengt Lidforss

  Min mormors far som enligt uppgift startade denna affär 1883.
  Har en hel fotoalbum efter min mormor som jag håller på och skannar in.

  • Karlskronabloggen

   Det låter härligt Bengt! Underbart att bilderna har sparats och att de även förevigas till eftervärlden i form av dina skanningar! Bra också när man kan placera bilderna och vet var de är tagna och kanske också på vissa personer som är med på bilderna. För länge sedan när jag köpte gamla vykort var det ofta det var med gamla personbilder och bilder på ett mindre hus från 1900-1930, men oftast helt utan noteringar om namn eller plats. Tror jag har ett par hundra sådana bilder som kan vara tagna precis var som helst och är omöjliga att spåra.

 • Kalle

  Vilket år upphörde affären?

 • Karlskronabloggen

  Affären tycks ha upphört 2001 enligt kommentarer på denna länk

  https://www.flygfotohistoria.se/kommentarer?user_id=6000

  Om du är med i gruppen “Gamla affärer och butiker” på Facebook kan du söka på “Fjärdsjömåla” där så hittar du några bilder från sista tiden tagna av Bengt Lidforss.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>