Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lagen som få ville ha

Följde debatten om den nya könstillhörighetslagen i Sveriges Riksdag tidigare i veckan och det är märkligt att Moderaterna drev igenom den, trots minimalt stöd från sina egna väljare. Enligt den opinionsundersökning Demoskop gjorde åt Aftonbladet var 83 procent av Moderaternas väljare emot lagen. Sett över alla åtta partiers väljare var 60 procent emot lagen och bara 20 procent för lagförslaget. Det klubbades dock igenom i riksdagen och man kan vara säker på att partipiskan ven särskilt bland Moderaterna, men faktiskt även bland Socialdemokraterna. Det var bara Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna som unisont röstade nej till förslaget, men det hjälpte alltså inte. Det blev inte ens en minoritetsåterremiss vilket kan ske om en tredjedel av ledamöterna röstar för en sådan.

Nedan kommer ett inslag från SVT Aktuellt samma kväll där Johan Hultberg (M) debatterar mot Linda Lindberg (SD) och det är upp till var och en att avgöra vem som vann den debatten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>