Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Panorama över Stortorget

De flesta gamla vykort finns i två standardformat, det klassiska 14 x 9 centimeter som i slutet av 1950-talet ersattes av A6-format, dvs cirka 15 x 10,5 centimeter. Det finns dock exempel på andra format, både mindre och större, men de nådde aldrig någon större popularitet. Här ett exempel på ett vykort utgivet av Karlskrona Papperslager 1963 i storlek 21 x 10,5 centimeter. Fotografen har tagit en översiktsvy av Stortorget från norra tornet på Fredrikskyrkan. På den tiden fanns det både grönska och parkeringsplatser på torget.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>