Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skyttedal med nytt parti

Europaparlamentarikern Sara Skyttedal som nyligen lämnade Kristdemokraterna under uppmärksammade former meddelar att hon bildat ett nytt parti – Partiet Folklistan – som nu kommer att ställa upp i EU-valet den 9 juni. Sara petades från KD:s lista till förmån för Alice Teodorescu-Måwe som gick med i partiet samma dag hon blev utsedd till förstanamnet på listan för KD.

Alice Teodorescu-Måwe var tidigare en respekterad opinionsbildare, men kom nyligen med ytterst märkliga uttalanden om Sverigedemokraterna. Det blev en infekterad debatt med bl a Jimmie Åkesson (SD) i sociala medier och jag är helt säker på att Alice tappade enormt i trovärdighet i den debatten. Här kommer helt klart Sara Skyttedal att ta röster från KD och risken finns nog att varken KD eller Folklistan kommer in i EU-parlamentet.

Sara Skyttedal: Foto: Sveriges Riksdag

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>