Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

IFK Karlskrona 100 år

För en tid sedan presenterades en “Wall of Fame” i Brinova Arena med bilder på IFK Karlskronas 18 mest framgångsrika idrottsmän (nästan bara handboll) under föreningens hundra år långa verksamhet. Jag har sett ett kort sammandrag tidigare, men här kommer hela “prisutdelningen” där spelarna presenteras av tidigare spelaren, men främst tränaren Lasse Hällkvist. Inledningstal och utdelning av bilder görs av tidigare Hästöspelaren Tobias Karlsson som nyligen avslutat sin karriär. Juryn hade vissa kriterier för vilka som skulle äras och det är enbart spelare med meriter från svenska landslag som kom ifråga denna gång. Medverkar i inledning och avslutning gör även IFK:s nuvarande ordförande Sven Björkander.

Bland de 18 finns flera jag känner eller känt personligen genom åren, bl a en gammal ungdomsvän som jag bara träffat en gång sedan 1975. Vi råkade träffas under SM i friidrottVästra Mark 1996 och avslutningsorden var att “nu ska det inte dröja 21 år innan vi träffas nästa gång”. Som så mycket annat har det dock inte blivit av och nu har det snart gått ytterligare 26 år. Synd dock att jag inte visste om denna utdelning för då hade jag varit på plats i arenan som bara ligger ett par stenkast hemifrån.

Min egen anknytning till IFK Karlskrona är enbart att jag var nära att bli fotbollsspelare där första halvan av 1970-talet och att min pappa spelade bridge för föreningen på äldre dar. I dagsläget finns enbart handboll och bridge på programmet, men tidigare har bl a främst friidrott och fotboll haft stora verksamheter.

Del 1: Inledning och IFK Karlskronas bästa lag genom tiderna presenteras.

Del 2: De 18 utvalda idrottsmännen och kvinnorna presenteras närmare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>