Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Brev till samhället” 2003

En liten bok jag ibland återvänder till är “Brev till samhället” av Eric Ericsson. Underbar humor där Eric skriver till olika myndigheter, företag och organisationer, ibland som vuxen och ibland med handskrivna frågor som barn. Här finns exempelvis svar från både Mona Sahlin och Göran Persson. Nedan dock ett exempel där Eric skriver till Carlsberg efter att ha fått en häftig reaktion när han druckit fyra Pripps lättöl till maten.

Eric Ericson har också sammanställt “Brev till utlandet” som kom 2006. Den är helt på engelska och mottagare av breven är ungefär motsvarande företag och organisationer som i den första boken. Eric är född 1972 och han har även författat en del andra böcker med helt andra inriktningar efter 2006. Här finns lite info om Eric Ericsson på Wikipedia:

Eric Ericsson (författare) https://sv.wikipedia.org/wiki/Eric_Ericson_(f%C3%B6rfattare)

Tydligen ska det komma en ny inbunden version av “Brev till samhället” på 180 sidor i augusti om jag kollar på Bokus hemsida. Jag antar det är en sammanslagning av de tidigare två böckerna för de var betydligt tunnare pocketböcker. Jag kan verkligen rekommendera ett köp!

Det finns en föregångare till dessa böcker och det är “Kunglig Hovleverantör” av “Otto Ruben Svensson” som kom ut 1985. Boken är uppbyggd på ungefär samma sätt med brev till regeringen, politiker, kommuner, artister och kända företag. Där finns även brev till Norges statsminister och till CIA i USA och de flesta har faktiskt svarat. På länken nedan till Wikipedia kan man läsa flera exempel på personer i boken och även vem pseudonymen “Otto Ruben Svensson” var i verkligheten.

Otto Ruben Svensson – https://sv.wikipedia.org/wiki/Otto_Ruben_Svensson

2 comments to “Brev till samhället” 2003

  • fd K-a-bo

    Har en artikel om en finländare som skrivit till ALKO (finsk systembolaget..) och som berättade att han först inmundigat en flaska med 75cl vodka och det gick alldeles utmärkt.
    Därefter had han intagit ytterligare en flaska…
    Efter detta hade han mått väldigt dåligt..
    Har frågade om det av någon anledning kunde varit något fel på innehållet i flaska nr 2?
    Han fick ett synnerligen seriöst svar från ALKO där man uppgav att man inte trodde att så var fallet..
    Ska se om jag hitta artikeln igen.

  • Karlskronabloggen

    Ja, det skulle vara kul att läsa vad ALKO svarade!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>