Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Felparkeraren igen…

Dagens Bild blir än en gång på den notoriske felparkerarens bil på gatorna Norra Möllebacksgränd, Västra Vittusgatan, Bryggaregatan och Västra Köpmangatan. Jag noterade att bilen stod på tiominutersparkeringen på den senare gatan igår på dagen och den står fortfarande kvar idag sen eftermiddag. Därför har det hunnit bli två böteslappar och det lär väl bli en tredje efter midnatt idag när nytt dygn inträder. Ägaren måste ju ha väldigt god ekonomi som kan låta detta fortgå i månad efter månad, för det rör sig inte om någon s k “bilmålvakt” och bilen är nyregistrerad för ett par år sedan. Obegripligt och vad jag har hört håller Securitasvakterna extra koll i området till stor del p g a denna bil, så chansen att slippa böter är obefintlig.

Lag (1984:318) om kontrollavgift vid olovlig parkering
5 §
En ny kontrollavgift får tas ut för varje påbörjat kalenderdygn som en olovlig parkering pågår. Minst sex timmar måste dock förflyta från det att en betalningsuppmaning enligt 8 § första stycket utställdes till dess att en ny får utställas.
Högst fem kontrollavgifter får tas ut för samma olovliga parkering.

UPPDATERAT 30 augusti
Idag var det dags för en ny böteslapp, men bilen har troligen varit flyttad eftersom de två böteslapparna från igår inte längre fanns kvar och sedan har bilen på nytt parkerats på samma ställe. Här är parkeringsvakten på väg att skriva ut en ny gul lapp att placera på vindrutan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>