Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Intetsägande från Skönstavik

Dagens gamla vykort är två kolorerade och helt intetsägande vykort från omkring 1960 med texten “Bad- och Campingplatsen Skönstavik, Karlskrona”. Det skulle vara intressant att veta hur “Foto & Förlag: Gösta O. Färnström” tänkte när dessa meningslösa vykort överhuvudtaget trycktes och såldes? Undrar hur många sådana vykort som trycktes och framförallt hur många som skickades? Jag har bara sett obegagnade vykort och det kan ju knappast vara någon höjdare och skicka ett sådant kort av badet för att visa hur fint det är på Skönstavik?

Intetsägande från Skönstavik

Vid samma tillfälle gavs även nedanstående översiktsbild på campingplatsen ut och det var ju heller ingen bra reklam att ge ut en bild med en i princip helt tom campingplats? Liknande vykort från den tiden visar annars alltid många bilar, tält och människor. Inte heller detta vykort har jag sett i postgånget skick utan bara obegagnat. Jag kan inte tänka mig att det varit någon stor upplaga för det är ytterst sällan jag sett dem till försäljning och om jag minns rätt köpte jag dessa två korten tillsammans på Tradera för kanske tiotalet år sedan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>