Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dagens loppis regnade bort

Jag hade tänkt hyra bord på loppisen i Hoglands park idag, men bestämde mig redan igår för att inte göra så med tanke på väderprognoserna. Prognoserna förutspådde molnigt och sedan skulle det börja regna vid elvatiden.

I verkligheten blev det dock ett skyfallsliknande regn som startade redan vid klockan halv åtta på morgonen när många var på plats och skulle packa upp. En del hann säkert ställa in redan hemma eller på väg till parken för de tomma borden var fler än de som hade försäljare vid mitt besök omkring klockan tio. Då hade regnet slutat och det var t o m till och från lite sol.

Lite senare blev det väl ungefär det väder som förutspåtts i prognoserna med duggregn till och från, men både försäljare och besökare lyste med sin frånvaro idag. Vi får hoppas på bättre väder till nästa tisdag den 6 augusti!

Det var bitvis nästan helt tomt på de mest attraktiva försäljningsplatserna runt Karl XIII:s staty och försäljare i sidogångarna saknades nästan helt.

1 comment to Dagens loppis regnade bort

  • Pottholmen

    Enligt Swen-Öjvind Swans bok ”Pillemasare och patricer” erhöll en pottmakare år 1680 denna tomt.
    (Björkholmen och Pantarholmen hade dessa namn redan på Waldemar Atterdag tid.
    Waldemar ,dansk kung, erövrade Skåne år 1360 , Öland och Gotland år 1361 -Wikipedia)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>