Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Notorisk felparkerare

Dagens Bild blir på en bil vars ägare är en notorisk felparkerare i och omkring Norra Möllebacksgränd. Jag vet inte hur många böteslappar jag sett på den bilen, oftast här inne i gränden, men även på Västra Köpmangatan där den parkeras för länge på tiominutersparkeringen eller för nära korsningen med Bryggaregatan. Ibland är det flera böteslappar i veckan, men just idag var det nog några dagar sedan sist. Securitas som sköter parkeringsböterna åt Karlskrona kommun har också extra koll på just denna bil.

Jag förstår inte riktigt meningen med dessa upprepade felparkeringar med 500 kronor i böter varje gång, men visst, det är svårt att hitta platser här. Särskilt sent på kvällarna är det i princip omöjligt i området “Karlskrona NV” utan då får man parkera över natten på Landbrogatan eller Norra Kungsgatan i röda zonen runt Hoglands park och sedan flytta bilen innan klockan 09.00 på morgonen när man behöver betala avgift. Tidigt på morgonen mellan sju och åtta är det inga problem att hitta platser i området när många kört till sina arbeten.

UPPDATERAT 2019-07-15
Bilen står kvar för tredje dagen i rad, men har klarat sig från ytterligare böter. Annars har väl parkeringsvakterna möjlighet att sätta en ny bot för varje påbörjat kalenderdygn under förutsättning att det är minst sex timmar mellan varje bot. Maximalt fem böteslappar gäller och sedan blir det en röd lapp på fönstret på passagerarsidan och bortforsling inom en viss tid om bilen fortfarande inte flyttas.

Notorisk felparkerare i Norra Möllebacksgränd

2 comments to Notorisk felparkerare

  • fd K-a-bo

    Målvaktsbil?
    Även Karlskrona lär väl inte undkomma detta problem, f’låt utmaning…

    • Karlskronabloggen

      Ja, det kunde man ju tänka sig om det hade varit en äldre bil och det finns säkert målvaktsbilar även i Karlskrona. Om jag minns rätt var det en sådan som forslades bort från ungefär samma plats för några år sedan. Nej, denna bilen är nyregistrerad för nästan exakt år sedan och tydligen bor ägaren alldeles i närheten. Enligt parkeringsvakterna betalas även böteslapparna för de kan ju numera se om det finns tidigare parkeringsskulder i samband med att de utfärdar böteslappen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>