Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Rivning av Östersjöhallen

I veckan påbörjades rivningen av Östersjöhallen som bara fick bli 37 år gammal. Från början var hallen ett annex till Karlskrona Idrottshall där det i första hand spelades tennis, men Östersjöhallen användes även för olika mässor. År 2007 flyttade dock tennis ut till Rosenholmsområdet och de nya arenorna där och hallen övertogs då av Flottans IF som gjorde om till en handbollsarena. Nu är tanken att rivningen ska resultera i en utbyggnad av idrottshallen som kommer att vara klar om ett år. Det innebär att HIF Karlskrona kommer att få betydligt mindre publikplatser under kommande säsong i handbollens elitserie. Sen återstår att se hur det blir med elithandboll när den nya arenan är klar! Kanske kan paralleller dras till IFK Karlskrona som efter decennier i Allsvenskan i handboll åkte ur just när Karlskrona Idrottshall stod klar 1960 och det tog sedan 20 år innan det spelades elithandboll i den hallen.

Rivning av Östersjöhallen

Rivningen av Östersjöhallen är påbörjad. I förgrunden en byggnad som har betydligt fler år på nacken än de 37 år Östersjöhallen fick uppleva.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>