Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Udda vinkel på Saluhallen

Det finns många vackra gamla vykort på Karlskrona Saluhall från de första åren efter invigningen i november 1904. Här ett av de mer udda i form av ett kolorerat vykort med frpn en udda vinkel vid den västra sidoingången. I bakgrunden syns bebyggelsen längs Borgmästarekajen och uppe på Stora Möllebacken tronar Karlskrona Hattfabriks höga skorsten. Nästan alla gamla bilder på saluhallen är annars tagna mot norr med bebyggelsen i bakgrunden, men här syns Borgmästarefjärden helt klart i denna vinkel!

Underbar vinkel på Saluhallen

2 comments to Udda vinkel på Saluhallen

  • Gösta larsson

    eftersom jag har min uppväxt -barndom – i Karlskrona och där jag var springpojke under 5 år 1941-1945, har jag upplevtmånga,många upplevelser i Karlskrona. Bloggen inbjuder oftast till kommentarer till visade bilder, men jag har aldrig lyckats komma fram. Okey – nu släpper jag jag ämnet för gott! Jag har kommenterat och gör det ganska ofta,exempelvis Jerusalem Post, Arab news, N.Y Times’ und so Wester….
    Ha det bra!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>