Arkiv

Bokbörsen

Udda vinkel på Saluhallen

Det finns många vackra gamla vykort på Karlskrona Saluhall från de första åren efter invigningen i november 1904. Här ett av de mer udda i form av ett kolorerat vykort med frpn en udda vinkel vid den västra sidoingången. I bakgrunden syns bebyggelsen längs Borgmästarekajen och uppe på Stora Möllebacken tronar Karlskrona Hattfabriks höga skorsten. Nästan alla gamla bilder på saluhallen är annars tagna mot norr med bebyggelsen i bakgrunden, men här syns Borgmästarefjärden helt klart i denna vinkel!

Underbar vinkel på Saluhallen

2 comments to Udda vinkel på Saluhallen

  • Gösta larsson

    eftersom jag har min uppväxt -barndom – i Karlskrona och där jag var springpojke under 5 år 1941-1945, har jag upplevtmånga,många upplevelser i Karlskrona. Bloggen inbjuder oftast till kommentarer till visade bilder, men jag har aldrig lyckats komma fram. Okey – nu släpper jag jag ämnet för gott! Jag har kommenterat och gör det ganska ofta,exempelvis Jerusalem Post, Arab news, N.Y Times’ und so Wester….
    Ha det bra!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>