Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Börjar censuren spricka?

Helt otänkbart för bara ett halvår sedan, men Expressen går nu ut med namn och bild på en misstänkt mördare som inte är svensk! Kan det vara så att den massmediala censuren är på väg att spricka upp lite?

I alternativa nya medier har både namn och bilder funnits i flera dagar och Expressen har förhoppningsvis nu kommit till insikt att det inte längre lönar sig att mörklägga fakta för sina kvarvarande läsare? Tidigare har det varit ständiga undanflykter med tramsargument som att inte publicera namn och bild “innan han är dömd” eller “det kan vara negativt för anhöriga” eller “det kan gynna främlingsfientliga strömningar” o s v.

Expressen har kanske nu insett att gärningsmannen bör gripas, lagföras och dömas oavsett etniskt ursprung?

3 comments to Börjar censuren spricka?

  • Pixlingsfunktionen utsliten?

  • Karlskronabloggen

    Ja, på några år har det gått från extrem “VITPIXLING” till mer normal “PIXLING”, men här är helt klart ett genombrott där Expressen går ut med namn och bild på någon som inte är svensk, vilket är extremt ovanligt i dagens pressetniska mediacensur.

    Delvis utanför ämnet, men jag minns jakten på de misstänkta polismördarna Clark Olofsson och Gunnar Norgren 1966 när deras bilder var på alla löpsedlar och dåvarande mediernas förstasidor. Minns speciellt när jag var med min mamma och mormor och handlade i Holmsjö och på vägen tillbaka till sommarhusen i Sillhövda blev stoppade av k-pistbeväpnade poliser på jakt efter Norgren och Olofsson och vi fick t o m öppna bakluckan på vår Volvo PV så att de skulle kolla så de inte gömde sig där.

  • Lars Ottosson

    Ovanligt av Expressen och ingen annan svensk tidning tycks ha gått ut med dessa uppgifter vad jag kan se

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>