Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ännu ett nytt SD-rekord

Norska Sentio har de senaste två valen nästan exakt prickat in Sverigedemokraternas valresultat i sina opinionsmätningar. Idag kommer Sentio med sin mätning för maj 2015 och liksom i nästan alla opinionsinstituts mätningar är det ett nytt rekord för partiet med 19,4 procent. Frågan är hur länge det dröjer innan Sverigedemokraterna är ikapp både Socialdemokraterna och Moderaterna? Såg en annan undersökning tidigare i veckan som visade att Sverigedemokraterna redan är näst största parti bland svenska män och tredje störst bland kvinnorna. Noterbart i övrigt från undersökningen nedan är Centerpartiet och deras kraftiga uppgång, samtidigt som Kristdemokraterna ligger långt under riksdagsspärren och Folkpartiet ligger farligt nära och skulle riskera åka ur riksdagen. Siffrorna inom parentes anger förändringen sedan valresultatet i september 2014.

Ännu ett nytt SD-rekord

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>