Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Snacka om “politiskt korrekt”

I flera Facebookstatusar har en bild på en artikel från pappersupplagan av dagens Blekinge Läns Tidning med rubriken “Voodoo-man med skyffel blev ursinnig” delats. För en gångs skull en artikel som inte undanhöll fakta kring alla “nya och spännande kulturella influenser” som sjuklövern pratar sig varma kring.

Det handlar om en engelsktalande “mörk och svart man utan tröja” som med en snöskyffel slog sönder minst sju bilar och en buss på Valhallavägen i Bergåsa. Den 34-årige mannen hade tidigare under lördagen omhändertagits av polisen enligt “Lagen om omhändertagande… eftersom han var så påverkad av något att han inte kunde ta vara på sig själv. Han släpptes sedan inom det stipulerade antalet timmar, men på kvällen var det dags igen för allvarligare aktiviteter. Efter skadegörelsen kunde man rimligtvis tänka sig att mannen skulle få stanna i häktet i avvaktan på rättslig prövning, men han släpptes redan några timmar senare.

Den artikeln går dock inte att läsa för alla på nätet, vilket däremot uppföljaren gör, där BLT dock i den politiska korrekthetens namn plockat bort vissa uppgifter om mannen.
http://www.blt.se/karlskrona/tiotal-anmalningar-mot-voodo-man/

Polisen är dock ännu mer politiskt korrekt i sin beskrivning av händelsen och konstaterar i sin helgredovisning:
“Vi har även haft en del skadegörelser på bilar i området kring Valhallavägen och där pågår utredning fortfarande med god förhoppning om en uppklarning”. Ja, det skulle ju vara minst sagt märkligt om inte detta leder till “uppklarning”, men man upphör aldrig att förvånas i dagens “Sverige”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>