Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Barnen efter spårvagnen

Den 7 december 1910 provkördes spårvagnarna i Karlskrona och att det var en stor händelse framgår av den serie på åtminstone elva vykort med motiv från bansträckningen mellan 17:s port och Bergåsa som gavs ut bara några dagar senare. Särskilt för barnen var det extra intressant och ett av vykorten har nedanstående härliga motiv med Amiralitetsparken till vänster.

Den officiella starten skedde två veckor senare, den 21 december 1910 och Karlskrona hade därefter under flera nästkommande år Sveriges största passagerarantal för spårvagnstrafik räknat per invånare.

Karlskrona Spårvägar blev tyvärr bara drygt 38 år gammal och lades ned den 14 maj 1949 och då följdes den sista resan av en stor del av stadens befolkning, men någon ny serie med vykort från nedläggningen gavs inte ut.

Barnen springer efter spårvagnen som provkörs i Karlskrona 7 december 1910

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>