Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Carl med handstilen igen

Dagens gamla bild är ett vykort från 1904 och för er som sett tidigare inlägg är det åter Carl som skickar ett vykort till sin blivande fru Blenda i Göteborg! Carl, som var militär inom Flottan, hade en underbar handstil och före sommaren 1905 fick man bara skriva meddelanden på bildsidan av vykortet. Här meddelar han Blenda att han fått hennes “rara brev” och skriver att han ska “få en man att springa ner till tåget med en hälsning från Din Carl!” Jag minns att fram tills åtminstone slutet av 1960-talet fanns det en speciell postvagn med brevlåda på sista avgående tåg från Karlskrona där posten sedan sorterades och skickades vidare via andra postvagnar på tåg längs vägen. Motivet visar “Eskadern å Kronoredden” vid Kungsbron”.

Carl med handstilen igen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>