Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Aldrig, aldrig någonsin…

Varje dag sitter det dragspelande män utanför ÅhlensRonnebygatan och som på bilden vid H & MBorgmästaregatan, i närheten finns oftast även tiggande kvinnor och små barn. För att citera Mona Sahlin med ett uttryck hon använde i ett annat sammanhang skulle jag “aldrig, aldrig, aldrig någonsin” skänka ens en enda krona. Jag har själv vid ett tillfälle sett hur de blev upphämtade i Urmakaregränd (bakom Åhlens) i en riktig lyxbil (Mercedes) när dagen var slut, men hade tyvärr inte med kameran!

Det finns faktiskt ett klipp på YouTube som visar just EXAKT en sådan upphämtning, fast i centrala Stockholm. Det går enkelt att hitta om man söker lite, men jag vill inte länka direkt i Karlskronabloggen eftersom jag inte gillar titeln på klippet. Sök på “tiggarliga” på YouTube om du är intresserad av det klippet så ligger det i topp!

"Aldrig, aldrig, aldrig någonsin" att jag skulle skänka pengar till dessa dragspelare eller kvinnorna och barnen i närheten

2 comments to Aldrig, aldrig någonsin…

  • Fd Ka-bo

    Som den stenhårde dödsknarkarfullblodsrasist jag är – inte en spänn till tiggare.
    Men jag har ofta köpt tidningen Situation Stockholm under min tid där..
    Har dessutom just i Sthlm, iaf då, sett att många ger till tiggare, ffa yngre kvinnor, 20-35år, (mp-are?)

  • Karlskronabloggen

    Samma princip som jag också har, att överhuvudtaget aldrig ge något till tiggare. De finns överallt, t o m i Kina där jag bott mycket. I Beijing drar de runt i tunnelbanevagnarna, men det är sällan de syns på gatorna och innan och under OS 2008 var de helt borta. Däremot rätt vanligt förekommande i stora städer som Hangzhou och Shanghai, men de får aldrig ett öre av mig för jag tror det fungerar på samma sätt där, dvs att det är organiserat av personer som sen tar större delen av det som skänks.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>