Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nostalgi från korsningen Alamedan och Drottninggatan

Dagens Bild blir från korsningen mellan Alamedan och Drottninggatan och innebär en del nostalgi för egen del! Här växte jag upp i huset till vänster med adress Alamedan 12 som ingick och fortfarande ingår i bostadsrättsföreningen Rosenfeldt. På den tiden kring 1960 låg i det vita husets bottenvåning bl a en tobaksaffär, Meta Liljefors Frimärksaffär och en frisörsalong som hade många olika ägare plus att hela byggnaden kallades “Ungkarlshotellet” eftersom det mest bodde yngre män där, oftast militärer som hyrde in sig billigt i stället för att bo på kasernera Sparre och Trolle. Idag är hela det vita huset A-Hotel med frukostservering i bottenvåningen där tidigare alla affärer och frisörer höll till.

I huset längre upp på Drottninggatan fanns Turners Bilskola, Knuts Bar, Svanbergs Eftr. (Percy Abramsson) och även en nedgång till ett frysutrymme där boende i omgivningarna kunde hyra frysfack eftersom man på den tiden inte hade egen frys i lägenheten.

Nostalgi från korsning Alamedan och Drottninggatan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>