Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Gustaf” vid Verköbryggan

Dagens gamla bild blir en del av ett gammalt vykort i samlingen som jag beskurit och visar ångbåten “Gustaf” vid bryggan på Verkö. Mitt vykort är tyvärr inte postgånget, men jag gissar det är kring 1940 som bilden är tagen då det ännu inte fanns någon bro till Verkö (den kom först 1969). Jag ska återkomma med ett längre inlägg kring Verkö med flera bilder senare, men idag blir det bara just denna bild.

Observera Hästö i bakgrunden där bebyggelsen är extremt liten om man jämför med hur motsvarande vy ser ut idag!

"Gustaf" vid Verköbryggan

4 comments to “Gustaf” vid Verköbryggan

 • Fd K-a-bo

  Den bryggan är bekant, liksom. Har man gått många gånger på, vanligen kånkades på kassar och väskor med mat..
  Gjorde ttt besök förra sommaren på platsen. Inget kvar av bryggan.
  Dansbanan 200m i bryggans riktning in mot land såg jag inte heller?

 • Karlskronabloggen

  Var där ofta i slutet av 1970-talet och hela 1980-talet. Vi brukade fira “Gökotta” där på Kristi Himmelsfärdsdag tidigt på morgonen med korvgrillning mm uppe på berget som ligger en bit till vänster med underbar utsikt mot Karlskrona. Då var stommen till bryggan kvar, men dansbanan har jag inget minne av att jag sett. Sen var det någon som köpte Kaffestugan och marken omkring och hägnade in stora områden på udden och efter det blev det inte lika populärt att åka dit. Det var många ungdomar som tidigare brukade tälta där just vid Gökottan och det var ju också den dagen många provade att testa årets första utebad.

 • Bert Palmblad

  Även jag har en och annan gång anlänt till Verkö via ångbåtarna, Imperator, Gustaf och även Karl vill jag minnas trafikerade Verkö, utgåendes från Tallebryggan. Men det fanns väl två ångbåtsbryggor, bryggan vid Kaffestugan och Herrgårdsbryggan? Vilken av dessa är Verköbryggan?

 • Karlskronabloggen

  Detta är bryggan nedanför Kaffestugan och med Hästö i bakgrunden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>