Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Löpning och Brändaholm

Känns som jag äntligen är igång med löpningen igen och det var sjätte dagen i rad jag sprang en runda på förmiddagen! Tidigare har jag sprungit till ett visst ställe utan att stanna och ökat lite varje dag och så även idag då jag började med att springa tre kilometer i en följd utan att stanna. Hade även plockat fram min gamla Garmin GPS Forerunner 305 så att det inte går att fuska med sträcka och tid! Tiden lämnar jag därhän, men skönt att ha en tid som jag garanterat kommer att förbättra betydligt nästa gång jag testar!

Stannade sedan till och vilade genom att promenera runt på Brändaholm och bilderna nedan kommer från denna promenad! Därefter körde jag två gånger en kilometer på tid med lite vila emellan innan jag var hemma igen. Bedrövliga tider, men det är svårt när jag knappt sprungit något senaste två åren, förutom en del mycket korta perioder, plus även närmare tio kilos övervikt som dock faktiskt redan börjat försvinna! Kanske dock inte så mycket p g a löpningen utan mer p g a nyttigare och mer balanserad mat och framförallt dryck.

Panoramabild över Brändaholm från bryggan på östra sidan

En panoramabild över Brändaholm från bryggan på östra sidan där skärgårdsbåtarna lägger till under sommaren

Stuga på Brändaholm

Stugorna på Brändaholm måste hålla sig inom ett minimalt kvadratmeterantal enligt de stenhårda regler som gäller, men det verkar OK att bygga ut stora altaner som på denna stuga! Såg under min promenad en annan stuga där två byggnadsarbetare från Litauen höll på att bygga en liknande altan.

Norrsidan på Brändaholm med Dragsö till höger

En bild från norrsidan med en liten del av Dragsö Camping till höger

Stuga 21 på Brändaholm, Bergsbo, är just nu till salu

Det är sällan man ser några “Till Salu”-skyltar på Brändaholm för stugorna går i regel i arv till barn eller andra släktingar som är mantalsskrivna i Karlskrona, vilket är en förutsättning för att man ska kunna köpa en stuga på Brändaholm. Just nu är stuga 21 som heter Bergsbo till salu för drygt en miljon kronor om man kollar hos mäklare. Kanske inte något av de mest attraktiva lägena på Brändaholm uppe på berget vid lekplatsen. Senast något hus var till salu var för några år sedan och jag vet inte om det är samma eller ett med liknande läge, men då hamnade priset på cirka en miljon.

2 comments to Löpning och Brändaholm

  • Fd K-a-bo

    Säger bara: Död åt Ernst Kirchsteiger som i TV var först med att pusha för dessa rent vidriga monster till trädäck och “altaner” som dyker upp överallt i de mest smaklösa former och utföranden !
    Nästan lika illa som det knuttimrade röda 1700-talshus som försetts med trendiga höga smala aluminiumfönster (har en bild nånstans..)

  • Karlskronabloggen

    Håller med dig helt, de här jättelika trädäcken (speciellt de upphöjda) passar inte alls in i miljön på Brändaholm. Ibland kan det bli snyggt när man blandar gammal och ny design, men absolut inte på detta sätt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>