Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Minns ni Nynäs och Philipsons?

Dagens gamla bild blir två bilder från samma tillfälle och som visar Nynäs bensinstation och Philipsons bilförsäljning i korsningen Landsvägsgatan och TullgatanPantarholmen någon gång kring 1960. Jag har visat vykort från samma ställe i den gamla Karlskronabloggen, men de här två bilderna är lite mer detaljerade och lånade från Föreningen Gamla Carlscrona! (Klicka på bilderna för en större version).

Idag är allt rivet och här ligger en nybyggnation som innehåller Willys i bottenvåningen och lägenheter i övriga huset. Från början hette det Prisjagaren, som sen blev Exxet och slutligen Willys.

Minns ni Nynäs och Philipssons?

Minns ni Nynäs och Philipssons?

3 comments to Minns ni Nynäs och Philipsons?

 • Micke

  Alltid lika kul att se gamla bilder från Karlskrona! Vissa platser ser exakt likadana ut än idag och andra har förändrats totalt. En del känner man igen från sin uppväxt, medans andra har man bara sett på bild.

  När det gäller dagens bild är jag dock ganska säker på att huset inte är rivet utan istället påbyggt. Jämför med bilden på länken nedan eller kolla på Hitta’s gatubilder.

  http://www.hsb.se/sydost/pantarholmen?tab=overview

 • Karlskronabloggen

  @ Micke – Det har jag faktiskt aldrig funderat över att det skulle kunna vara någon påbyggnad, men jag sprang förbi i igår morse och det stämmer att undervåningen ser rätt lika ut! Om det är byggt i samma stil eller verkligen en påbyggnad har jag dock inte hittat någon info om. Det måste ju vara rejäla förstärkningar om man bygga fem våningar ovanpå den gamla byggnaden, så den frågan får nog bli en särskild i Facebookgruppen om Karlskrona där jag skulle tro du också är medlem!

 • Tommy

  Jag minns t.o.m den gråa gamla Opel Kapitänen som stå och tankas. Dom hade ett lite garage på Arvid Nilssonsgatan till bilen, eller stod den parkerad på Drottninggatan. Såldes visst till Malmö i början på 80-talet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>