Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Säljs det vykort idag?

Denna fråga kom upp i ett möte med Föreningen Gamla Carlscrona för en tid sedan. Anledningen var att en av deltagarna varit utomlands och skickat vanliga vykort hem till Sverige. Det blev mycket dyrt att skicka sådana fysiska vykort, dels kostnaden för att köpa vykorten och dels portokostnaden.

För inte så länge sedan såldes vykort lite överallt, t ex i tobaksaffärer och kiosker, men vad gäller idag? Den enda jag kom på i Karlskrona var Wachtmeister Sko- och Nyckelservice i Wachtmeister Galleria och när jag passerade idag tog jag denna bild med bl a deras vykortsställ utanför.

Det finns säkert fler ställen i Karlskrona som säljer vykort, men jag förstår att de flesta idag skickar egna bilder och hälsningar helt gratis via nätet. Jag vet inte vad de fysiska vykorten kostar idag, men säg kanske 15 kronor och till det kommer en portokostnad på 18 kronor. Alltså 33 kronor per vykort och ska man då skicka till släkt och vänner så kan det bli ordentligt dyrt! Ska det skickas utomlands stiger portot till det dubbla, så 51 kronor per vykort.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>