Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kommer de in i EU?

Kollade Dagens Nyheters direktsändning av Partiet Folklistan och deras presskonferens med Jan Emanuel och Sara Skyttedal. Ordet “Partiet” i namnet blir lite fel eftersom det gång på gång erinrades om att Folklistan inte är något parti utan en “lista”.

Intressant att fyra namn på listan namngavs, men det var fyra totalt okända personer så där lär de knappast ta några extra röster, förutom en del lokala med anknytning till personerna.

Sen kom första, eller egentligen andra, av de tio punkterna det “listprogram” som ska presenteras efterhand. Igår fick vi reda på “Omförhandla EU-medlemskapet” och idag kom punkten “Skrota asylrätten”. Fortsättning följer!

Jag tror absolut att Folklistan kommer att ta plats i EU-parlamentet, om det sen blir med en eller två platser återstår att se. Det är bara att titta på Junilistan som 2004 fick 14,5 procent och tre mandat bara ett par månader efter bildandet. Även Piratpartiet som 2009 fick 7,13 procent och två mandat och Feministiskt Initiativ som 2014 tog ett mandat med sina 5,49 procent.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>