Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Underbar årsbok från BLIS

Nu har jag läst större delen av årsboken 2023 från Blekinge Läns Idrottshistoriska Sällskap (BLIS) och den är verkligen ett praktverk, precis som senaste årens böcker. Namnet på årsboken är “Blekingar i världen” och handlar om idrottare från Blekinge som gjort sig ett namn inom sin sport runt om i världen.

Skribenter i denna årsbok är Roland Andersson, Göran Bogren, Kenth Borgström, Jan-Anders Börjesson, Connie Nilsson och Torbjörn Sunesson. Sammanställning av bilder och redigering har gjorts av Roland Andersson, Jonas Eckerbom och Torbjörn Sunesson.

Ur en bra kort sammanfattning som BLIS skriver på baksidan av boken:

Det handlar om idrottare som har haft – eller har – en proffskarriär i framförallt de stora lagidrotterna fotboll, handboll och ishockey. Några ledare finns också med.

Våra intervjuoffer har generöst bjudit på sig själva.

Jag kan verkligen skriva under på den sista raden för de 24 idrottarna har verkligen ställt upp så att det blivit intressanta intervjuer och dessutom har boken ett fantastiskt bildmaterial. både med bilder tagna vid intervjuerna, pressbilder och privata bilder.

Om vi håller oss till de idrottare som har störst anknytning till Karlskrona kan nämnas Mikael Antonsson (fotboll), Alexander Bergström (ishockey), Eric Björkander (fotboll), Tobias Grahn (fotboll), Bosse Håkansson (fotboll), Rasmus Jonsson (beachvolleyboll), Tobias Karlsson (handboll), Joel Kellman (ishockey), Amanda Kurtovic (handboll) och Roland Sandberg (fotboll).

Som vanligt rekommenderas ett medlemskap i BLIS, vilket endast kostar 200 kronor per år och då ingår den fantastiska årsboken som bara den är värd mer än medlemsavgiften! Läs mer om detta på hemsidan:

Blekinge Läns Idrottshistoriska Sällskap

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>