Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Stadshotellet, Fästivitetssalen”

Här ett härligt gammalt vykort från början av förra seklet som har titeln “Karlskrona. Stadshotellet, Fästivitetssalen.” Vid vilket evenemang bilden är tagen framgår tyvärr ej, men det kan möjligen var en bankett vid något av Oscar II:s besök i staden. Kanske t o m bilden är från 1897 och banketten efter invigningen av Karl XI:s staty på Stortorget? Jag har sett den uppgiften någonstans för länge sedan, men minns ej var.

Här har många “kaulskroniter” festat genom åren, bl a hölls de årliga stundentbalerna här i min ungdom och kanske gäller samma normala år än idag? Jag har väl varit där några gånger ytterligare, senast för några år sedan när Karlskrona-Aspö pastorat hade en trevlig “teambuilding” med lunch följt av diverse uppdrag i grupper där man skulle svara på frågor runt om i Karlskrona.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>