Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Från en belägrad stad lördagen den 19 maj 2007

För exakt tolv år sedan, lördagen den 19 maj 2007, var Trossö och Karlskrona centrum en belägrad stad. Anledningen var att Sverigedemokraterna under helgen hade sina Landsdagar Sparreområdet.

Jag bläddrade idag lite fotoarkivet och tycker det kan vara intressant att dokumentera detta igen och även fundera på hur inställningen till Sverigedemokraterna ändrats sedan dess.

Här är det i och för sig mest ett mindre antal vänsterextremister, men i övriga politiska sammanhang är det idag en helt annan situation och respekt för partiet än för tolv år sedan.

Det var vänsteraktivister från hela Sverige som rest till Karlskrona för att “demonstrera” mot att Sverigedemokraterna fick hålla sitt fullt legitima demokratiska möte. På Österleden vid infarten till centrum hade Polisen en stor kontroll och kollade alla bilar på väg in mot Trossö. Samtliga fem ingångar till Sparreområdet var avspärrade och bemannade med otaliga poliser.

För att inte tala om alla polispiketer med poliser, gående poliser och civilklädda poliser som patrullerade på stadens gator. Jag bedömde den gången att det var betydligt fler poliser på plats än dessa vänsterextremister och det skulle vara intressant att veta vad denna helt extrema polisbevakning kostade oss skattebetalare helt i onödan.

Här kommer ett bildspel med 28 av mina bilder från denna dag för exakt tolv år sedan tagna runt om i Karlskrona. Jag tror att det var säkert 95 procent aktivister från andra platser i Sverige, men jag kan se åtminstone en än idag aktiv vänsterpartist i Karlskrona. De aktiva vänsterpartister jag kände på den tiden syns dock inte alls i “demonstrationståget”.

1 comment to Från en belägrad stad lördagen den 19 maj 2007

  • Vilka fina bilder av Sparre. Drottninggatan med Sparre känner jag till utomordentligt väl till.Jag gjorde hela min
    värnplikt som vakt just på denna plats,Under ett helt år av tiden 8/4 1953 – 8/5 1954 tjänstgjorde jag natt som dag ,med mitt skarpladdade vapen, kulsprutepistoll M 45. Tiden gick snabbt undan , ibland fick jag vara förhörsvittne
    med värnpliktiga och ibland fick jag visa vägen för någon otursdrabbad till Kronohäktet på Stumholmen. Jag lärde mig inte mycket av
    soldatlivet under min värnplikt, men redan som femtonårig hade jag skrivit in mig på Hemvärnet på Rosenholm som hemvärnspojke och under riktiga krigsövningar lärrde jag mig att använda olika slags handeldvapen
    Jag var och är m a o utbildad på riktigt till en svensk patriot.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>