Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fantastisk Sölvesborgsbok!

Förra veckan var jag (som vanligt) inbjuden till Sölvesborg och Västra Blekinge Vykortsklubb som hade förhandsvisning av sin fjärde bok med anknytning till gamla vykort. Föreningen påbörjar idag försäljningen av boken i samband med Killebomdagarna.. Boken handlar om den legendariske Sölvesborgsfotografen Johan Adolf Nilson och vi får följa hans livsresa från drängpojke i Istaby, livet som sjöman, utvandringen till USA där han försörjde sig med odling av vindruvor innan han slog sig ned i Sölvesborg 1895 och blev fotograf. J. A. Nilson blev 100 år gammal och avled 1961.

En fantastiskt trevlig och intressant bok som jag varmt kan rekommendera! Att boken kom till är resultatet av en vindsröjning i Stockholm förra året hos fotografens enda efterlevande släkting, ett barnbarn i 80-årsåldern. Jan-Erik Hardebo från vykortsklubben har fått ta del av allt material och därefter sammanställt denna bok! Boken är späckad av gamla fotografier i underbar kvalitet., men även annan intressant information i form av gamla brev och dokument där man får följa en framgångsrik borgerlig familjs liv i en svensk småstad.

Klubben har en försäljningsplats vid vid Hästtorget, mittemot Hästtorgskiosken under Sölvesborgsfestivalen Killebom 5-9 juli. Boken kommer även att finnas hos några försäljningsombud i Sölvesborg och priset är alltid 200 kronor. Det går även att köpa boken genom inbetalning till klubbens bankgiro 5692-2255med 200 kronor plus porto 50 kronor, dvs 250 kronor. Glöm ej namn och adress vid inbetalning!

Familjeliv hos den legendariske Sölvesborgfotografen J. A. Nilson

Familjeliv hos den legendariske Sölvesborgfotografen J. A. Nilson

Författaren Jan-Erik Hardebo bläddrar i sin fantastiska bok!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>