Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sex kändisar i samma bild

Här har vi sex kända “kaulskroniter” på samma bild och alla känner naturligtvis igen världsberömda Matts Hindriksson Rosenbom som en av dessa. De andra fem var lovande idrottare inom tre olika sporter på 1980-talet och bilden kommer från ett reklamkort för dåvarande Posten, som sponsrade de fem ekonomiskt. Tre av idrottarna fick mycket framgångsrika nationella och internationella karriärer inom sina idrotter, men de andra två kanske är svårare att identifiera eller komma ihåg?

Överst till vänster Kent Olsson, OK Orion, som bl a blev världsmästare och tog en rad VM-medaljer i orientering. Därefter de framgångsrika simmarna Tommy Werner och Michael Söderlund från Karlskrona SS som, förutom en rad andra medaljer, båda så småningom blev OS-medaljörer i som medlemmar i svenska stafettlag. De båda bordtennisspelarna Malin Johansson och Benny Dolk från Lyckeby BTK nådde tyvärr inga internationella höjder i sin sport.

6-idrottare

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>