Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skeppsgosselivet 1936

Idag finns det inte många kvar i livet som kan berätta om hur det var att vara skeppsgosse och filmen nedan från 1936 som Ingemar Lönnbom delat med sig av på YouTube är fantastiskt bra och visar livet ombord. De flesta Karlskronabor har nog någon släkting som varit skeppsgosse och deras skola fanns ju i Karlskrona. Om sen livet ombord verkligen var så idylliskt, särskilt för de allra yngsta, som utvisas i filmen har det skrivits böcker om och även talats om i många andra sammanhang. Dock är Skeppsgossekåren helt klart en del av både Sveriges marina historia och Karlskronas historia så jag rekommenderar verkligen denna mycket sevärda dokumentär från 1936. Vem vet, kanske du upptäcker din far, morfar, farfar eller någon annan släkting i filmen?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>