Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Turbulent i riksdagen

Magnus Manhammar (S) i debatt med Paula Bieler (SD)

Magnus Manhammar (S) i en mycket kort debatt med Paula Bieler (SD)

Efter en vecka av meningslös direktsänd musik i TV var det idag som vanligt med direktsända riksdagsdebatter. Inga problem för egen del då jag följer via riksdagens hemsida på nätet, men direktsändningarna i SVT2 är viktiga för att pensionärer och andra ska få en uppfattning om vad som egentligen händer i landet och inte bara få ta del av tillrättalagda nyhetssändningar.

Idag hettade det till ordentligt när Rosanna Dinamarca (V) återigen gjorde bort både sig själv och sitt parti ordentligt när hon vägrade säga “Herr Talman” till andre vice talman Björn Söder (SD). Detta är tydligen en oerhört viktig formalia i riksdagen och särskilt snabb att påpeka när någon glömmer att inleda anförande eller replik med detta brukar vara förste vice talman Tobias Billström (M) som är blixtrande snabb att påpeka när någon ledamot glömmer detta.

Debatterna idag handlade dels om “integration och jämställdhet” samt om “skatter, tull mm” och det var tidvis hårda ord och många hade svårt att hålla sig till ämnet. Jag tycker betydligt fler än som skedde borde fått tillsägelse av de olika tjänstgörande talmännen att hålla sig till ämnet. Jag följde bara debatterna med ett öra, men råkade se (för att anknyta till Karlskrona) när Magnus Manhammar (S) plötsligt kom in och ställde en fråga till Paula Bieler (SD) ifall hon var demokrat? Magnus har varit helt OK i tidigare insatser jag setti riksdagen, men här var det bara de vanliga flosklerna och lögnerna om Sverigedemokraterna följt av den otroligt korkade frågan som Paula replikerade på ett alldeles förträffligt sätt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>