Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lyckebyån med Gillet

Dagens Bild tog jag igår kväll vid Lyckebyån och med “Gillet” högst upp till höger och det var härligt solsken, men mycket kalla vindar! Gillesbyggnaden har en lång historia och utgjorde tidigare polishus i centrala Karlskrona, alldeles bredvid rådhuset. Godsägaren Carleman i Lyckeby köpte sedan byggnaden år 1913 för 1200 kronor och den flyttades till nuvarande plats på en tomt som Carleman sålde till Lyckeby Gille för en krona per kvadratmeter. Invigningen var i januari 1916 och Lyckeby Gille ägde sedan både tomt och byggnad fram till 1967. Sedan dess är fastigheten privatägd och jag minns att den var till salu för något år sedan.

Lyckebyån med Gillet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>