Arkiv

Bokbörsen

Potatisplockning i Kättilsmåla

För snart kanske 25 år sedan köpte jag ett album som bl a innehöll ett tjugotal fotovykort från bl a Kättilsmåla, Fjärdsjömåla, Bromåla och närliggande byar. De flesta korten är bilder från utflykter kring Havsjön som inte säger så mycket, men det finns en del trevliga på kolmilor och några där man kan identifiera platsen. Jag skrev på baksidan med blyerts var bilderna var tagna och just detta ska vara potatisplockning i Kättilsmåla och de två herrarna på bilden är enligt anteckningen Anders Andersson och hans son Fritz, som de enda två postgångna vykorten var adresserade till. Årtalet för denna bild bör vara alldeles i början av 1920-talet.

Potatisplockning i Kättilsmåla cirka 1920

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>