Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Karlskronautställningen 1930

Dagens gamla bild är en översikt över en liten del av Karlskronautställningen 1930 som hölls på Amiralitetsslätten utanför varvet. Detta är ett s k fotovykort som tryckts i en mycket liten upplaga och sålts i en lokal pappershandel. Det finns annars en officiell serie på 13 eller 14 vykort som är relativt vanliga, fast jag tycker dessa fotovykort och privattagna bilder från utställningen är mer intressanta. Eftersom det är så otroligt mycket folk på bilden förutsätter jag att detta är från invigningen när nuvarande kungens pappa, som då var prins, invigde utställningen och jag har många bilder på honom från detta tillfälle. Det var 33 olika utställare på plats och de som syns på bilden är Sydsvenska Dagbladet Snällposten (SDS) och Banankompaniet, men framförallt Tyska Bryggaregårdens (TBG:s) stora paviljong där det serverades riktig öl från Karlskrona.

Karlskronautställningen 1930

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>