Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mest korkade jag läst…

Idag publicerar Svenska Dagbladet den troligen mest korkade artikel jag någonsin läst.

Det är Moderata ungdomsförbundets vice ordförande Rasmus Törnblom som skrivit en helt förbluffande artikel om Astrid Lindgren och vad han tror hon skulle skrivit om i dagens “Sverige“.

Den är helt otroligt verklighetsfrämmande och jag förstår inte hur Svenska Dagbladet överhuvudtaget publicerar den? För min del tror jag att Rasmus Törnblom är ute efter att tjäna billiga “politiskt korrekta” poänger från sin partiledning och han får säkert massor av ryggdunkar på Twitter från alla sjuklöverpartier och media.

Läs artikeln på Svenska Dagbladet, men där tillåts givetvis ingen från läsekretsen att kommentera artikeln, så läs även kommentarerna till Avpixlats artikel nedanför och sortera efter “Bäst” och sedan bläddra lite nedåt för där finns några obetalbart bra metaforer med anknytning till artikeln!

Svenska Dagbladet: “Vilka är dagens berättelser?”

Avpixlat: “MUF vill rensa ut Astrid Lindgrens “unkna värderingar”

3 comments to Mest korkade jag läst…

 • Lars Ottosson

  Som Bombi Bitt sa till byfånen “duktig idiot” när han åt daggmask innan maten. Undrar hur många nya röster SD får nu och hur många som lämnar M efter denna sjuka artikel?

 • Mangan

  Tja, sådär går det när debattörer blir fixerade vid identitet, och låser sig vid tanken att böcker, filmer, tavlor, sagor måste visa upp representanter för de rätta grupperna i rätt roller. Jag förstår inte vad som skulle hindra nån Samir som växer upp i verklighetens Rågsved eller Rosengård att upptäcka Emil, skratta med honom och känna igen sig i honom – och samtidigt, helt utan pekpinnaer, upptäcka något om Sverige och vår historia genom Astrid Lindgrens böcker. Eller vad som skulle hindra hans systrar att inspireras av Pippi, som har förfört läsare över hela världen. Förutsatt att flickorna tillåts läsa Pippiböckerna, då…

  Däremot vet jag att det vore en hopplös trivialisering av Emil att säga att det viktiga med honom är att han som vuxen blev en klok och förståndig karl som ledde sin kommun eller startade ett dataföretag.

  • Karlskronabloggen

   Ja, det är ungefär som Karlskrona kommun som satte upp stora vägskyltar “Välkommen till Karlskrona” som visade ett antal kommuninvånare, men den blev anmäld av Diskrimineringsbyrån för att inte visa tillräcklig “mångfald” och kommunen och politikerna vek sig för detta och skyltarna plockades omgående ned. Det var säkert minst 20 år sedan nu och jag minns inte om det kom upp några nya skyltar, men jag tror det bara “bidde en tumme” med skyltar med bara text och karta. När det gäller Pippiböckerna så kan jag, efter att tidvis ha bott i Beijing, att alla kinesiska barn älskar dessa och vet vem Pippi är. Förrförra sommaren var jag t o m och kollade en Pippiföreställning på kinesiska i en fullsatt Nationalarena för Teater, Opera och Musik” vid Himmelska Fridens Torg.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>