Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Avpixlat under attack?

En av Sveriges största nyhetsförmedlingar Apixlat har nu snart “legat nere” i två dygn, som bl a framgår av nyhetsflödet en bit ned till vänster här i Karlskronabloggen. Vad orsaken är spekuleras det vilt om på bl a Flashback och Exponerat i långa trådar med flera tusen kommentarer och teorier. Lite konstigt att inte någon från Avpixlat går ut och talar om orsaken, vilket man tidigare alltid gjort när det varit DDoS-attacker (Distributed Denial of Service) för att överbelasta deras servrar. DDoS är i och för sig något som drabbar de flesta webbhotell och liknande, så det behöver inte vara en attack mot själva sajten utan mot den operatör som sköter deras servrar i USA. Vi får avvakta och se och följa utvecklingen via Flashback och Exponerat och hoppas att Avpixlat snart är igång igen! DDoS brukar dock kunna stoppas senast inom någon timme, så troligen är detta något annat problem.

Flashback: “Är Avpixlat hackat?”

Exponerat: “Har någon eller några hackat Avpixlat” (över 3 000 kommentarer!)

Avpixlat - Ocensurerade nyheter på internet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>