Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Björholmsplan innan fyllning

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen är ytterligare ett vykort från min samling och som visar hur det tidigare såg ut vid nuvarande Björkholmsplan där Karlskrona Idrottshall ligger idag. Det är Stakholmen till vänster på bilden och i bakgrunden skymtar husen på Borgmästarekajen och Karlskrona Hattfabriks höga skorsten. Utfyllnaden där vattnet är i förgrunden på bilden gjordes efterhand åren 1909-1914 och jag har tidigare visat ett gammlt fotografiskt vykort från denna utfyllnad här!

Vykortet är postgånget först i mars 1915, men ingår i en serie som är från cirka 1910 utgiven av Carl Nilssons Ljustrycksanstalt i Stockholm. Den märkliga felstavningen Borgmästarefjorden istället för Borgmästarefjärden hände troligen i samband med att vykortet trycktes i Tyskland och det finns ibland en del rätt roliga sådana felstavningar, troligen beroende på att beställaren inte skrivit tillräckligt tydligt!

Borgmästarefjärden - före utfyllnad vid Björkholmsplan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>