Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Rasism mot finländare

I Sverige kan som bekant inte svenskar diskrimineras eller utsättas för hatbrott bara p g a av att de är svenskar, men i Finland fungerar lagen som den borde göra i även i Sverige. Det finns väl tiotusentals unga svenska tjejer och killar som utsatts för olika tillmälen enbart för att de är svenskar och i allvarligare fall unga tjejer som blivit våldtagna och killar som blivit rånade och misshandlade enbart för att de är just svenskar.

I Finland kom nu en dom mot två illegala invandrare (i Sverige felaktigt kallade “papperslösa“) som misshandlat två kvinnor och finländsk man enbart av den anledningen att de var finländare och domstolen bedömer misshandeln som rasistisk, vilket alltså inte skulle kunna hända i det totalt absurda “Sverige”.

Naturligtvis kommer svenska gammelmedier inte att skriva en enda rad om detta så nedan kommer dels en länk till Svenska Yle i Finland och till Fria Tider som också har en artikel i ämnet.

Svenska Yle: “Misshandlade på grund av nationalitet – nu kom domen”

Fria Tider: Misshandlades för att de var finländare

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>