Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Afvelsgärde gård

Dagens gamla vykort visar Afvelsgärde gård strax utanför Lyckeby som under sommaren förklarats som byggnadsminne. År 1678 blev gården landshövdingebostad och här lär Karl XI ha bott under tiden han inspekterade omgivningarna inför anläggandet av sin nya flottbas som blev Karlskrona 1680. Afvelsgärde gård övergick i slutet av 1700-talet i privat ägo, vilket den fortfarande är. Vykortet är skickat 1956 från dåvarande ägarna till en bekant eller släkting i Eskilstuna.

Afvelsgärde gård

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>