Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ensamkommandebluffen

Migrationsverket har nu kommit med statistik för augusti månad och bara under denna enda månad sökte hela 11 743 personer asyl i Sverige, av dessa var 8490 män (72 %). Det är första gången mer än 10 000 asylansökningar gjorts under en månad.

Av dessa var 2 960 det  som i gammelmedierna kallas “ensamkommande flyktingbarn”, dvs nästan uteslutande yngre män där svenska myndigheter helt godtar den ålder som “barnet” själv uppger utan att ens behöva visa ID-handlingar. Hittills i år har det kommit 9 383 ensamkommande så Migrationsverkets prognos på 12 000 “barn” under 2015 kommer garanterat att spricka och lågt kan man nog räkna med 15 000 “barn” under året. Detta innebär en kostnad för skattebetalarna på 15 miljarder kronor under bara 2015 eftersom varje “ensamkommande barn” kostar cirka en miljon kronor per “barn” och år.

Bara i augusti månad har alltså kostnaderna för “ensamkommande flyktingbarn” ökat med 3 miljarder kronor och frågan man ställer sig är givetvis hur länge detta ska kunna fortsätta? För att förstå hur extremt Sverige är kan man ta siffrorna för övriga nordiska länder under senaste månaderna där Danmark ligger kring 300 ensamkommande, Norge och Finland på cirka 150 medan Sverige då alltså tog emot 2960 ensamkommande under en månad. Delvis beror skillnaden givetvis på att i övriga nordiska länder görs ålderskontroller genom bl a tand- och handledsröntgen.

Stellan Bojerud

Överstelöjtnanten, militärhistorikern, författaren och riksdagsmannen Stellan Bojerud uttalade sig mycket träffande om flyktingströmmarna till dagens Sverige i ett inlägg som han gjorde på Twitter, bara några dagar innan sin bortgång.

3 comments to Ensamkommandebluffen

 • Tjalle

  “Bara i augusti månad har alltså kostnaderna för “ensamkommande flyktingbarn” ökat med 3 miljarder …”

  Ur vilket UO i budgeten tas dessa pengar ?
  UO 7 (Bistånd) eller UO 8 (Migration).
  (Vi har ju lärt oss att om det inte finns någon motsvarande position i budgeten så är det tji med att kunna göra någonting alls.)

  Eller blir det åldringarna som får sina frukostägg delade ännu en gång?
  Alltså UO 11 (Ekonomisk trygghet vid ålderdom).

  Migrationsverket har f.ö. sänkt prognosen för antalet asylsökande i år från 80.000 till 74.000 ! Jag tvivlar !

  Förklaring: UO = Utgiftsområde

 • Karlskronabloggen

  Ja, Migrationsverkets “prognoser” ska man nog ta med en stor nypa salt, men positivt i alla fall att de redovisar siffrorna på hur många som söker asyl i Sverige så var och en kan dra sina egna slutsatser om hur länge detta överhuvudtaget kan hålla. Speciellt då givetvis med de “ensamkommande barnen” och hur man ska lösa bostäder? Vi har ju sett exempel på att Migrationsverket betalt över 50 000 kronor i månaden för minimala lägenheter på ett rum och kök som används för “flyktingmottagande” så det kan vara en tickande bomb när det gäller kostnaderna.

  Ja, det blir väl frukostägg varannan dag och bara sylt till pannkakorna varannan torsdag i fortsättningen på våra äldreboenden, men det lär inte räcka tillräckligt långt för att finansiera den idag totalhavererade “flyktingpolitiken”.

 • Lars Ottosson

  Det är skrämmande att Svenska Myndigheter fortfarande låter sig luras av dessa bedragare men de har hjälp av Aftonbladet m.fl. som idag har en gråthistoria.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>