Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bernths stråle sprutar snart

De senaste fem åren har många “kaulskroniter” saknat det som kallades “Bernths stråle” i Borgmästarefjärden. Fontänen har varit avstängd av besparingsskäl eftersom den under en sommar drog ungefär lika mycket el som 300 gatlampor under ett år. Nu utlovar dock Karlskrona kommun att strålen åter ska vara igång absolut senast till Lövmarknaden den 18 juni, men det kan bli redan i början av juni. Dock gäller fortfarande besparing i och med att Bernths stråle inte kommer att spruta under nattetid. Som säkert nästan alla vet kommer namnet från tidigare kommunalrådet Bernth Johnson (S) och hans idé om en skyskrapa på Stakholmen som sedan istället blev en liten fontän på fjärden utanför. Så nu kan man snart sitta så här igen och antingen njuta av strålen eller kolla sina mobiltelefoner som på bilden nedan från hösten 2009.

Bernths stråle sprutar snart

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>