Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Göran Hägglund (KD) avgår

Bland spelbolagen i Sverige om utomlands har Göran Hägglund redan sedan före valet 2010 varit “favorit” att vara nästa partiledare som avgår och idag blev det verklighet, fast först fem år senare. Flera partiledare i andra partier har avgått sedan dess och Göran Hägglund lyckades inte uppnå sin företrädare Alf Svenssons förmodligen i svensk politik oslagbara rekord med 31 år som partiledare. Visst har Göran Hägglund sett lite trött ut i riksdagsdebatterna senaste tiden och inte alls haft den humor som åtminstone jag vant mig med att se och höra. Tafatta utspel om förändringar i migrationspolitiken utan att erkänna orsaken förbättrade inte situationen.

Partiledaren ska ju föra partiets politik, så vem blir då efterträdare? Den som tveklöst skulle locka väljare från andra allianspartier och rädda KD över riksdagsspärren på fyra procent är KDU:s ordförande Sara Skyttedal, men tveksamt om hon skulle kunna få stöd av de mer “politiskt korrekta” i den äldre generationen som jag antar styr i partiet, så det är väl bara att avvakta och se innan själva bytet sker under våren.

Göran Hägglund (KD) avgår

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>