Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ser gammelmedierna ljuset?

Jag undrar om inte sjuklöverpartierna i Sverige hamnat i något som bäst kan beskrivas med det gamla svenska uttrycket “Ur askan i elden”, dvs på nyare svenska så har de hamnat i en sämre situation än innan Decemberkartellen bildades? Just detta med en sådan politisk kartell är intressant eftersom det är samma folkvalda politiker som beslutat att förbjuda liknande kartellbildningar i det privata näringslivet.

Sociala medier svämmas över av kommentarer om det odemokratiska i kartellbildningen och både tidigare toppolitiker och vanliga väljare verkar ta mycket starkt avstånd från uppgörelsen. Vi har exempelvis sett Peter Eriksson (MP) och Ulf Adelsohn (M) båda helt förkasta kartellen mellan blocken. I en undersökning nyligen tyckte mer än hälften av alliansväljarna att deras partier skulle samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där de tycker likadant. Även TV, radio och traditionella tidningar (gammelmedier) verkar bli mer och mer kritiska till uppgörelsen och kommer med riktigt objektiva reportage och ledare på löpande band.

Demokratin offrades på ett altare av rädslaBäst hittills tycker jag Jennifer WegerupAftonbladet uttrycker det i ledaren här till höger och det är ytterst sällan jag rekommenderar någon att läsa Aftonbladet, men detta är ett undantag. Klicka på bilden så kommer hela artikeln direkt från Aftonbladets hemsida och jag tycker Jennifer har rätt i det mesta!

Sen återstår att se om detta, som verkar vara någon form av kollektivt uppvaknande, bara är att ett ovanligt stort antal blinda hönor samtidigt råkat hitta några korn eller om Sverige verkligen börjar svänga mot mer verklighetsförankrade medier? Jag tror faktiskt på det senare för det måste vara rätt tråkigt att som politisk “journalist” bevaka nyheter där “alla tycker likadant” enbart i syfte att stänga ute Sveriges snabbast växande parti.

När det gäller sjuklöverpolitikerna lär det vara så att de som sitter med feta löner och arvoden är rädda om sina inkomster och följer partipiskan, men frågan är hur det blir med medlemmar och väljare på gräsrotsnivå? Det verkar vara lite panik i vissa läger och speciellt Moderaterna är flitiga på att rensa bort negativa inlägg på sina Facebooksidor och strömmen från M till SD verkar ha tilltagit. Vi får väl se om det här med ett extra val ändå inte kommer att genomföras långt innan vi skriver valdagen år 2018, det är i alla fall vad jag både tror och hoppas blir följden av den helt absurda Decemberkartellen som verkar ha sytts samman helt utan tanke på följder.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>