Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Svenskarnas resvanor…”

Aftonbladet meddelar att “Delar av S:t Görans sjukhus har invaderats av vägglöss. Och nu har ohyran spridit sig till andra vårdenheter i Stockholms län, bekräftar fastighetsförvaltaren Locum”.Vägglössen har återkommit till Sverige

Aftonbladet glömmer dock för en gång skull att skriva det vanliga mantrat att orsaken till att de tidigare utrotade vägglössen är på väg tillbaka beror på “Svenskarnas ändrade resvanor”. Fast det kanske har blivit ett så vanligt problem i Sverige senaste åren att läsarna inte längre indoktrineras att tro det? För att anknyta till Karlskrona blev ju Blekinge Tekniska Högskolas (BTH) bibliotek invaderat av vägglöss för drygt ett år sedan där de bl a tvingades köra alla böcker i ugn på 60 grader för att försöka utrota lössen.

Aftonbladet: Vägglöss på flera vårdenheter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>