Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Avpixlat blir allt viktigare

Det var länge sedan det var någon reklam för Avpixlat i Karlskronabloggen, så det är dags att råda bot på det! Personligen tycker jag Avpixlat är Sveriges bästa nyhetsförmedling eftersom man där kan ta del av dels artiklar där gammelmedierna vinklar eller förvränger uppgifter in absurdum och dels nyheter som unisont helt undanhålls för tittare, lyssnare och läsare. Den typen av censur som svenska medier ägnar sig åt är ungefär samma som i gamla kommunistdiktaturer, men det tragiska i Sverige är att de flesta människor ännu inte verkar inse detta. Det är därför sajter som Avpixlat, Fria Tider, eXponerat m fl behövs för att väcka de som sover. Sen är det givetvis upp till varje enskild läsare att göra sin egen bedömning om det är de nya moderna medierna eller gammelmedierna som förmedlar rätt bild om situationen i Sverige och omvärlden.

Mycket positivt är att de svenska dagstidningarna verkligen blöder ekonomiskt och nästan varje vecka kan vi läsa om uppsägningar eller nedläggningar. Senast var det Expressen som avskedade samtliga fotografer och anställda som sysslade med bildhantering. Fotograf på dagstidningar måste i digitalåldern vara ett yrke på utdöende och jag har aldrig förstått varför inte “journalisten” som skriver reportaget numera tar bilderna?

Nu är det dock en stor offensiv från både tidningsledningar och journalistklubbar att vädja till regeringen om ekonomiskt stöd för att fortsätta kunna sprida sin desinformation och det skulle faktiskt inte förvåna mig det minsta om regeringen kommer att ge sådant stöd. Annars är ju lösningen rätt enkel – beskriv verkligheten – så kommer nog åtminstone en del läsare att återvända, men för min del gäller Avpixlat för bäst nyheter. Hur Avpixlat växer märks också på besöksantalet under dag- och kvällstid då det alltid är minst tusen samtidiga besökare och glädjande nog verkar en del betalande annonsörer nu börja synas på sajten.

Glädjande att se hur Avpixlat får fler och fler besökare för varje dag som går!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>